Wat is witgoed? Wat is witgoed?
Wat is witgoed? De vraag “ wat is witgoed?  “ word met grote regelmaat gesteld als ik met mensen praat over het reviewen van... Wat is witgoed?

Wat is witgoed?
De vraag “ wat is witgoed?  “ word met grote regelmaat gesteld als ik met mensen praat over het reviewen van wasmachines, wasdrogers of andere huishoudelijk apparatuur.

Waarom komt de term witgoed dan vandaan en wat is dan ook daadwerkelijk de betekenis ?

Witgoed is niks meer dan een verzamelnaam voor huishoudelijke producten die, in ieder geval in het verleden, zoals het woord ook al zegt wit waren. Tegenwoordig zijn ze in alle kleuren te bestellen en te personaliseren. Als we het over witgoed hebben gaat het over het algemeen over wasmachines, wasdrogers, koelkasten, vriezers, fornuizen en vaatwassers.

Waar de term witgoed exact vandaan komt of wie gestart is met deze verzamelnaam is niet duidelijk, maar wel is zeker dat al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw de eerste witgoed apparaten in gebruik werden genomen gefabriceerd.

Er zijn ondertussen een groot aantal fabrikanten, waarvan uiteraard de meeste huishoudens de merken Miele, Bosch, Siemens, AEG, Zanussi, Whirlpool kent. Maar ook relatief onbekende merken zoals Beko ( turkse fabrikant ) en Haier ( Chinese fabrikant ) van witgoed zien we steeds vaker terugkomen in menig keuken.

Welk merk witgoed kan je dan het beste kopen?

Moeilijke vraag om antwoord op te geven welk merk het beste is, maar vanuit mijn persoonlijke ervaring zou ik de volgende onderverdeling kunnen maken op basis van prijs kwaliteit.

Platinium  ( vooralsnog kan geen merken tippen aan de kwaliteit van deze merken)
Miele
Liebherr

Gold ( hoger segment en vaak goede kwaliteit)
Bosch
Siemens
AEG
Schulthess
Bauknecht

Silver ( je krijgt veel voor niet al teveel geld )
Samsung
LG
Whirlpool

Bronze ( instap merken als je niet teveel te besteden hebt )
Zanussi
Haier
Indesit
Etna
Inventum
Exquisit

Design ( verwacht hier gemiddelde kwaliteit. Je betaalt voornamelijk voor design )
Smeg

Wat is witgoed? Die vraag staat centraal bij dit artikel, maar ook welke merken er zijn en wat naar onze mening de kwaliteit is.

Wil je meer ervaringen lezen van andere consumenten kijk dan hier.

Nog geen reactie geplaatst.

Be first to leave comment below.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *